Om Køge by

Køge er en meget smuk middelalderby med et nænsomt restaureret bymiljø og et pragtfuld torv, der i dag står som et af Danmarks bedst bevarede middelaldertorve. I Køge finder du også Danmarks ældst fungerende rådhus, hvorfra kommunen administreres. Rådhuset er fra ca. 1552.

En hyggelig handelsby

Men Køge er også meget andet: I byen finder du et blomstrende handelsliv med forretninger til enhver smag. Fra de store kæder til de små specialbutikker. Mange af disse butikker gemmer sig bag den gamle bykernes facader, og i de tilhørende gårdmiljøer er der især om sommeren rig mulighed for at nyde den gode by-stemning ved de mange arrangementer, der sker i byen. Køge blev i 2016 kåret til Danmarks bedste handelsby.

Omgivet af den smukkeste natur

Naturen i området byder også på mange gode oplevelser. Der er f.eks. både indbydende badestrande og smukke skove lige udenfor byen. Tag også gerne vandrestøvlerne på og gå ad den 22 km lange Køge Å-sti, som munder ud ved Regnemarks Bakker og Dyndet, som er et gammel moseområde med et rigt plante- og fugleliv. Her finder du også det maleriske traktørsted, Malerklemmen.

Selve Køge har i dag ca. 37.000 indbyggere og er hovedby i Køge Kommune. I dag er Køge en by i stærk vækst – med mange udviklingsprojekter i gang, blandt andet etablering af den nye jernbane, udvidelse af Køge Bugt Motorvejen, et kommende supersygehus – og byudviklingsprojektet Køge Kyst.

Du kan se meget mere om Køge by og Køge kommune på www.visitkoege.dk

”Køge har alt det, vi søgte: Natur og byliv – og nærhed til jobbet i København. Med Fællesbyg får vi både en lækker bolig til en rimelig pris og gode naboer med i købet.”