Økonomi

Fællesbyg Køge Kyst er et byggefællesskab, hvor I som samlet gruppe stifter en forening, der sammen bygger de boliger I ønsker inden for de givne rammer.

Fællesbyg Køge Kyst som forening, vil være drivkraften og derved spares udgiften til et mellemled  – nemlig den almindelige projektudvikler som jo også tjener penge. Altså vil I få mere for pengene. Det betyder at lejlighederne kan blive noget billigere, men det afhænger af de valg som “Fællesbyg Køge Kyst” træffer.

Deleøkonomi og fællesskab er værdier der bliver stærkere og stærkere. En mulighed for at gøre boligen endnu billigere er, at den bliver mindre og mere kompakt. Kvadratmeter koster og kunne funktioner som man ikke har dagligt behov for, placeres i fællesområder er der flere til at betale for disse kvadratmeter. Derved opnås yderlig besparelser for den enkelte.

Boligformen vil være lejligheder som kan kombineres med 2-3 plans rækkehuse i en bymæssig kontekst. Dvs. rækkehuse som i virkeligheden er en flerplans bolig i et karré byggeri.

Ejerformen vil sandsynligvis blive ejerboliger, men andelsboliger er også en mulighed. Kombination af ejerboliger og andelsboliger vil også være en mulighed. Dette afhænger helt af hvad Fællesbyg Køge Kyst ønsker.